כדי להתחיל את הסיפור על מפעל ולדמן ואומנות הכנת הנקניק, צריך לחזור מאות שנים אחורה, עת מקור הבשר היה רובו ככולו מציד. אותו צייד - איש היער או ביידיש- "ולדמן", ידע לשמור על טעמו המשובח של הבשר לאורך זמן בעזרת שימורו ע"י המלחה ,ייבוש ועישון.
מאז, הטכנולוגיה אומנם השתנתה ללא היכר, אך מקור השם - "ולדמן" נשמר כשם נרדף למומחה לבשר ונקניקים, אשר טעמם הערב הוא כירושה העוברת מדור לדור.
המורשת המפוארת של משפחת ולדמן מתחילה בסוף המאה ה - 19 ברומניה אצל סבא-רבא יוסף ולדמן, אליו הגיעו מכל קצוות המחוז בכדי לטעום מהנקניקים והבשרים המופלאים אשר ייצר.
בשנת - 1948 עלתה המשפחה לארץ ישראל והשתכנה בעיר יפו, שם הייתה יודעה כמומחית לייצור נקניקים בולגריים.
תשמיעו ליפואי ותיק את השם "ולדמן", והוא מיד יחלום ויתגעגע לטעמם של ה "סרצ'יצ'ה" וה "לוקנקה" שייצרה המשפחה בחדרון קטן בשכונת גן - תמר ביפו, בתחילת דרכה וילקק את שפתיו מבלי משים.
בתחילת שנות ה-70 , פתחו סבא מאיר (מטאו) ובנו ראובן אטליז קטן בשוק הכרמל בו ייצרו ומכרו בנוסף, פסטרמה בקר ופסטרמה הודו מעשה ידיהם , אשר היו אהובים במיוחד על אנשי העשירון העליון אניני הטעם. חיים שפירו , כתב העיתון הג'רוזלם פוסט, נכבש גם הוא והתמכר לטעמם המיוחד והאותנטי של המעדנים ופרסם כתבה שקראה לכל אניני הטעם באשר הם לגשת לאטליז הקטן בשוק הכרמל ולקנות את הפסטרמה הטובה בעולם.
האטליז הקטן הצליח בגדול, וכדי לעמוד בכמויות הביקוש, הקימה המשפחה בשנת - 1986 מפעל קטן בחולון שעבד לפי שיטות מסורתיות רומניות.
העלייה הרוסית הגדולה הביאה לביקוש עצום וב-1996 המשפחה הרחיבה , חידשה ובנתה מחלקות ייצור חדשות במפעל בחולון בהנהלתם של הבנים יוסי ובן ולדמן, אשר שילבו את הטכנולוגיה החדשנית ביותר עם המתכונים מבית סבם ברומניה.
על-אף ההשקעה הנרחבת במתקן הייצור , יכולת הייצור לא הדביקה את קצב הגידול בביקוש, ובשנת 2003 הוחל בתהליך של תכנון "הדבר הגדול הבא" - מתקן ייצור כמוהו לא נראה במחוזותינו.
בשנת 2006 הונחה אבן הפינה באזור התעשייה עד-הלום הצמוד לעיר אשדוד ובתחילת שנת - 2011 נפתח המפעל המפואר , אשר הפך לשם דבר בכל הארץ ומיצב את מעמדה האיתן של החברה כמובילה בשוק הנקניקים הלא כשרים.